top of page

Aku Kan Pulang

4 jaar geleden heb ik samen met mijn vader een roots-reis van een week gemaakt naar Java, waarbij we allerlei plekken (huizen, graven, geboortedorpen) uit onze familiegeschiedenis hebben bezocht. Op bizarre wijze en met veel geluk (op basis van een enkele foto en een incompleet adres) hebben wij onze verre familie teruggevonden. Dat was een life changing experience voor me die veel heeft geopend op allerlei vlakken, met name over mijn identiteit en mijn bewustwording van de gedeelde geschiedenis tussen Nederland en Indonesië.

Ik beschouw die geschiedenis als een levend iets, wat zich nog continu vertakt en verder ontwikkelt. Als een soort archeoloog van de verbeelding, wil ik enerzijds oude tradities onderzoeken, historische plekken opzoeken, en de personen achter de grote historische gebeurtenissen een gezicht geven. Anderzijds wil ik met mijn kunst (gedichten, muziek, pencak silat, storytelling) heel graag een brug slaan met het snel ontwikkelende Indonesië van nu:

Wat is er vandaag de dag van ons gezamenlijke culturele erfgoed te merken, en hoe heeft het zich verder ontwikkeld? Hoe kijken de Indonesiërs die ik ontmoet hier tegenaan? Hoe kijk ik hier als derde generatie Indo uit Nederland tegenaan? En vooral: wat verbindt ons?

De komende drie maanden neem ik je mee op reis door Java en Bali om allerlei mogelijke antwoorden op deze vragen te zoeken en met je te delen.

Sampai bertemu lagi!

Robin

ROBIN BLOCK:

Robin Block is een dichter, muzikant en performer met Indo roots. Op deze website deelt hij naast poëzie en muziek, blogs over  de geschiedenis en het culturele erfgoed van Nederlands-Indië en Indonesië.

 FOLLOW THE ARTIFACT: 
  • Facebook B&W
  • Twitter B&W
  • Instagram B&W
 RECENT POSTS: 
 SEARCH BY TAGS: 
bottom of page